Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tågkompaniets chef om dödsolyckan: ”Det går inte att föreställa sig”

En 8-årig pojke blev i går eftermiddag påkörd av tåget i Nälden och han avled av sina skador. ” Vi tänker så mycket på föräldrarna, ombord-personalen och vittnena”, säger Tågkompaniets affärschef Maria Cederberg.

Annons

Tågkompaniet kör Norrtåg som trafikerar sträckan förbi Nälden.

När olyckan hade inträffat vid 16-tiden på måndagen togs lokföraren och tågvärden direkt ur tjänst och annan personal sattes in när tåget efter mer än tre timmar fortsatte mot Östersund.

– Det här var en erfaren lokförare som har kört prickfritt tidigare. Naturligtvis sätter vi in professionell hjälp för personalen när något sådant här inträffar, och det finns också kamratstödjare ute, säger Maria Cederberg, affärschef vid Tågkompaniet.

En internutredning sattes igång och hittills har den visat att lokföraren höll hastighetsbegränsningen och att lokföraren också hade full uppsikt över banan.

– Att köra på en människa är otroligt allvarligt och att köra på ett barn, ja det går inte att föreställa sig. Vi tänker så mycket på föräldrarna, på ombordpersonalen och vittnena, säger Maria Cederberg.

Pojken var född 09 och enligt polisens uppgifter från tågpersonal och de vittnen som hittills har hörts, var bommarna nedfällda mitt i Nälden när tåget närmade sig från Duvedshållet. Väntande bilar stod på ömse sidor om spåret.

Efter en kurva närmade sig tåget den bevakade övergången och då dök plötsligt den springande pojken upp på spåret en bit efter bommarna.

Hastigheten mitt inne i samhället var vid det tillfället den tillåtna, 100 kilometer i timmen.

– Det kommer att ta tid innan vi har hört alla vittnen, säger Per Thelin vid Östersundspolisen.

Näskotts församling öppnade församlingshemmet för alla de Näldenbord som starkt berördes av dödsolyckan.

Efter olyckan sattes Krokoms kommun och kyrkan in krishantering för det chockade och sörjande samhället. Församlingshemmet öppnade och där kunde människor samlas.

I dag är Nälden en ort i förstämning.

Mer läsning

Annons