Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre personer på skotern vid dödsolyckan i Storlien

Nya uppgifter gör gällande att det satt tre personer på skotern som var inblandad i olyckan i Storlien. Enligt polisen ska skotern har körts av en man i 60-årsåldern.

Annons

Enligt polisen ska tre personer befunnit sig på skotern som på lördagen kraschade in i ett träd nordväst om Storvallens kapell i Storlien.

Strax före halv två på lördagen larmades räddningspersonal till ett stugområde nordväst om Storvallens kapell, i närheten av Storlien. I anslutning till en långtidsparkering hade en skoter kört in i ett träd, i samband med att skotern skulle vända.

– Vi har ännu inte alla detaljer kring hur olyckan gått till men enligt uppgift hade de vänt skotern och skulle köra iväg. Backen låg fortfarande i så skotern körde baklänges in i ett träd, en sträcka på 15-20 meter, säger polisens förundersökningsledare Bengt Lövros.

På skotern satt tre personer. En förare i 60-årsålder samt en manlig och en kvinnlig passagerare, båda i 70-årsåldern och hemmahörande i Norge.

Den manliga passageraren fördes med ambulanshelikopter till Östersunds sjukhus med allvarliga skador. Enligt Bengt Lövros ska mannens skador dock inte vara livshotande.

Den kvinnliga passageraren behandlades för hjärtstopp på platsen men hennes liv gick inte att rädda. Hon dödförklarades senare av läkare vid räddningstjänstens lokaler i Storlien.

Vad kvinnan dog av är ännu inte helt fastställt, berättar förundersökningsledaren Bengt Lövros.

– Vi inväntar undersökningen för att se vad den faktiska dödsorsaken är.

Under lördagskvällen transporterades skotern in till polisen i Östersund för teknisk undersökning.

– Vi har inlett en förundersökning om vållande till annans död, vållande till kroppsskada samt vårdslöshet i trafik. Sen får förundersökningen ge svar på om misstankarna kan styrkas, säger Bengt Lövros.

Mer läsning

Annons