Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polis, hemvärn, fjällräddare och helikopter fortsätter söka efter försvunna kvinnan

En stor sökinsats pågår i trakterna kring Föllinge efter den försvunna kvinnan i 85-årsåldern som anmäldes saknad igår. Hittills har polisen inte hittat några spår som kan förklara försvinnandet.
– Nu släpper vi på svångremmen och kraftsamlar alla resurser vi har, säger polisens insatschef Andreas Roos.

Annons

Det var i fredags kväll som anhöriga anmälde den äldre kvinnan försvunnen. Kvinnan hade då inte synts till sedan i torsdags.

Polisen drog genast igång en omfattande sökinsats i området kring Föllinge för att snabbt kunna lokalisera den saknade kvinnan. Men ett dygn senare är kvinnan fortfarande försvunnen och polisen har nu ytterligare trappat upp sökinsatsen.

– Det är en jättestor insats, säger Andreas Roos, polisens insatschef i Föllinge.

Han berättar att 13 poliser finns på plats och att han dessutom samordnar personal från Hemvärnet och Fjällräddningen. Från luften söker en toppmodern polishelikopter med värmekamera igenom terrängen och försvarsmakten har skickat upp lättare spaningsplan.

Läs också: Kvinna försvunnen i Föllinge - polisen har inlett stor sökinsats

Hemvärnsmän från 143:e insatskompaniet söker efter den saknade kvinnan i Föllinge.

Trots att man sökt igenom närområdet noggrant under hela natten har man hittills inte hittat några spår efter den saknade kvinnan.

– Vi har inte hittat något men vissa saker har blivit tydligare, säger Andreas Roos och syftar på att kvinnans plånbok påträffats i hemmet. Det finns i nuläget inga misstankar om att kvinnan utsatts för brott.

Polisen har under dagen utvidgat sökområdet runt Föllinge. Insatschef Andreas Roos berättar att polisen har ett långsiktigt perspektiv i sin planering kring insatsen, även om det är bråttom.

– Det har varit kallt inatt och det är också en parameter som gör att vi trycker på allt vi har i sökandet.

För Anders Wikén från Svenstavik har det varit en lång natt. Han ingår i Hemvärnets 143:e insatskompani och har, tillsammans med 16 kollegor, sökt efter den försvunna kvinnan sedan halv tre imorse.

– I natt sökte vi igenom terrängen norr om Solbacka och nu på morgonen har vi sökt av terrängen vid badplatsen ner mot sjön.

Hemvärnssoldaterna är tränade för den här typen av sökinsatser och de tvekade inte att ställa upp när telefonen ringde i natt.

– Det är frustrerande att inte hitta några spår men vi fortsätter så länge orken är med, säger Anders Wikén.

Uppdatering 20.25

De poliser som arbetat under dagen blir avlösta av kollegor som ska arbeta under natten.

– Det som skiljer dagarbete mot natt är att helikoptern inte kan vara uppe av säkerhetsskäl. Sedan har vi fem poliser totalt, inklusive insatsledare och tre hundförare. Helikoptern kommer att återuppta sökandet tidigt i morgon bitti, säger Helena Hroh vid polisens regionledningscentral.

13 poliser finns på plats i Föllinge för att söka efter den saknade kvinnan.

Anders Wikén från Hemvärnets 143:e insatskompani sökte av vägrenen utanför Föllinge.

Andreas Roos är polisens insatschef i Föllinge och koordinerar insatsen.

Polis, hemvärn och fjällräddare samt polishelikopter söker efter saknad kvinna i Föllinge.

Polishelikopter från Boden deltar i sökinsatsen.

Mer läsning