Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ragunda kräver fast polisbemanning – kommunpolis räcker inte

Invånarna i Jämtland och Härjedalen önskar att polisen kommer när de slår larm. Därför kräver de fler poliser på plats i byar och samhällen skriver P4 Jämtland.

Annons

Kommunpolisen Christer Höglund och Ragundas kommunalråd Jonas Andersson.

Polisens arbete med att möta medborgarnas önskemål har börjat och två kommunpoliser som ska dela på hela Jämtland och Härjedalen har tillsatts. De två kommer inte vara ute på fält utan kommer samarbeta med poliser ute på orterna rapporterar P4 Jämtland.

Från de medborgardialoger som genomförts under hösten har det framkommit en rad önskemål. Bland annat vill invånarna i länet att polisen arbetar för att förebygga droganvändningen bland unga, kommer när de larmar och att polisen ska synas mer.

LÄS OCKSÅ: Polisen hårdbevakar populärt kalas i Vemdalen

Kommunpolisen Christer Höglund säger till radion att han tror att arbetet kommer lyckas genom polisens resurser tillsammans med kommunen.

– Vi ska kunna fokusera på det medborgarna vill och där vi ser att brotten händer. Vi ska vara på plats där vi inte varit tidigare, säger Christer Höglund till P4 Jämtland.

Men i Ragunda finns ingen polis och kommunalrådet Jonas Andersson (S) anser att målen inte är tillräckliga.

– Förhoppningen är ju att vi ska ha en polis närmare medborgarna, kan kommunen hjälpa till med att få en tryggare kommun så är det ju bra, säger han till P4 Jämtland och fortsätter:

– Men det är fortfarande inte tillräckligt. Vår målbild är att vi ska ha en fast polisbemanning i Ragunda kommun.

LÄS OCKSÅ: Man anhållen för brott mot sjunde budordet på konfirmandträff

Mer läsning

Annons