Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bland ubåtar och atomer

Knappt har de eventuella ubåtarna försvunnit från den svenska skärgården så dyker det upp en hel armada på Härke konstcentrum, gula och blanka som i visan.

– Haha, jag hade den här idén redan i våras, så det kändes lite speciellt när ubåtsjakten började i höstas. Men det är såklart Beatles-låten "Yellow Submarine" jag utgår från, säger Anniki Andersson, som på lördagen öppnar ny utställning på Härke.

Åtta blankt knallgula ubåtar i glaserad keramik hänger ned från taket på färd västerut. Under dem väntar en grupp ljushållare perforerade med hål, som Anniki döpt till atomer.

Och på väggarna hänger tryck med enkla rena mönster, varvade med tryck gjorda från pappskivor med figurer i olika situationer. Den genomgående färgen är gult.

– Det är ganska olika saker jag visar, men allt är ganska nytt och konsten är verkligen en utpost för mig vid sidan om mitt vanliga förvärvsarbete på sjukhusets barnavdelning.