Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Blandade känslor i Hackås

Dagen efter beskedet om att företaget OpusCapita flyttar sina verksamheter från Strömsund och Hackås ger de anställda sin syn på saken.

Annons

Det är blandade känslor bland OpusCapitas personal i Hackås efter tisdagens besked att all verksamhet flyttas till Frösön. Av de drygt 60 anställda bor runt hälften i Östersund, och har pendlat ut till Hackås.

– Känslorna är delade. För de som bor i Östersund blir ju det här bättre förstås, säger Fredrik Nilsson.

Han berättar att planerna för en sammanslagning av företagets två orter varit på gång i flera år. Men facket har hela tiden jobbat för att de inte ska flyttas från landsbygden.

– Vi delar inte företagets syn och hade gärna sett ett annat alternativ. Det här slår hårt mot två glesbygdskommuner, säger Fredrik Nilsson.

Han är samtidigt glad att företaget blir kvar i länet, och för de som bor i Hackås finns ju möjligheten att pendla in till Frösön.

– Det blir tuffare för de som bor i Strömsund, konstaterar han.

Vad säger du om argumentet som framförts att det är svårt att hitta rätt kompetens i Hackås och Strömsund?

– Det är olyckligt formulerat, och här finns kompetens och anställda som är beredda att utveckla sig. Många av våra medlemmar förstår inte resonemanget. Vi har aldrig tidigare upplevt det som ett problem att hitta rätt folk till företaget.