Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Blandade reaktioner från hyresgästerna

Fastighetsägaren NHP planerar att riva byggnaden där bland annat MRC ligger, för att skapa nya handelslokaler.

ÖP har pratat med några av hyresgästerna.

– Vi har hört att huset ska rivas och att vi ska erbjudas en likvärdig lokal, säger Mikael Olsson, ägare till MRC.

När rivningen ska ske är oklart, det senaste han har hört är det ska ske inom ett år.

Hans reagerar med ro på planerna.

– Alltså, får vi nya lokaler, och mer anpassade lokaler, så är det ju ett lyft. Det här var ju verkstadslokaler från början, säger han.

Han säger att det finns planer på att bygga mer i Odenskog – bredvid Elektroskandia – och att MRC skulle kunna flytta in där, tillsammans med andra hyresgäster.

– Vi har nästan bara företagskunder, så vi passar in i det området. Här på Hagvägen blir det mer för privatkonsumenter, säger Mikael Olsson.

Bredvid MRC ligger Wedins instrumentverkstad, som ägs av Stefan Wilhelmsson. Det senaste han har hört är att rivningen ska ske vid årsskiftet.

– Det är ju segt att bli av med lokalen, men fastighetsägaren erbjuder platser i den här nya byggnaden. Vi får se hur det blir. Jag har sökt lokal ett bra tag, men det är svårt eftersom jag behöver så höga portar, för att bussar och lastbilar ska kunna komma in, säger Stefan Wilhelmsson.

Han vill gärna stanna i Odenskogsområdet, för att ha nära till buss- och lastbilskunderna. Han vet inte om han ska flytta till det nya stället.

– Hyran blir väl det dubbla, men man kan ju inte hålla till utomhus, säger han och skrattar.

– Man får väl ha lite is i magen.