Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bländande inledning

Jämtland chockstartade och hade 14-0 efter två minuters spel. Det avgjorde fredagskvällens hemmamatch mot Örebro. Yra i mössan efter inledningen hämtade sig aldrig närkingarna.

Till slut vann Jämtland med 86-81(51-33). Men det blev onödigt spännande sista perioden, mest beroende på oskärpa från hemmalaget. Som närmast knappade Örebro in till bara tre poängs underläge. Då gasade ändå Jämtlands spelmotor Jawan Carter på det som behövdes och tillsammans med Brandon Peterson såg duon till att det aldrig var någon fara på taket.

– En spännande match där vi dominerade i början och Örebro gjorde en stark andra halvlek. Jag är nöjd med segern och med spelet, konstaterade Jämtland Baskets coach Pontus Frivold.

Den analysen stämde, men bara delvis. För nog handlade Örebros uppryckning mer om att Jämtland ofrivilligt slog av på takten efter den imponerande inledningen. Det var nog många i hemmalaget som kände att, "det här fixar sig, vi är bara bättre".

Och visst var Jämtland det klart bättre laget, både offensivt och defensivt. Rivstarten är redan nämnd. Straffkasten satt också oftast klockrent. Returtagningarna under egen korg var en tredje plusvariant.

Jawan Carter styrde och ställde lite som han ville i rollen som speluppläggare. Ville han höja farten ett snäpp så gjorde han det. Han gjorde själv 18 poäng, en poäng mindre än forwardsässet Brandon Peterson, som denna kväll ändå fick se kollegan Adama Darboe bli matchbäst med 23 poäng.

Av de övriga visade Andreas Karlsson upp härlig glöd, både framåt och i defensiven.

För Örebro blev matchinledningen katastrofal. Laget verkade sitta kvar i bussen när domarna blåste till spel och efter 0-14 var en redan på förhand stukad tabelljumbo ännu mer nedtryckta i skoskaften.

– Det oroar mig. Jag är ledsen över att vi inte kunna bjuda bättre motstånd i början. Matchen fick en nästan identisk utveckling i början som förra gången vi gästade Östersund. Nu intalade vi oss att det skulle bli bättre, men inte, sa coachen Panagiotis Nikolaidis uppgivet.

Stödmatchen i Östersunds sporthall lockade med fri entré. Det kom 1 097 åskådare, vilket får betecknas som mycket bra mot ett lag av Örebros kaliber. Det ger ett värdefullt tillskott till klubbkassan. Det bästa av allt var ändå de två poängen i jakten på slutspel.