Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Blanktjärnsfilmen gör succé

Har du sett Jonas Landmarks film om skridskoturen på Blanktjärn? Du är inte ensam. På en och en halv vecka har massor av tittare fascinerats över den sagolika isturen.

Över 300 000 personer har sett filmen via OP.se.

Karin Bäckborn som är med och åker skridskor i videon är rätt paff:

– Jag har inga sociala medier och har aldrig delat något över huvud taget så jag har ganska dålig koll, men jag har förstått att det har blivit stort. Det är faktiskt lite komiskt, men samtidigt härligt.

– Det som är unikt med det här är att Blanktjärn är så klar. Det är som att cyklopa, här ser man botten i hela sjön, säger hon.

Flera andra svenska medier har publicerat klippet där man ser fiskar simma i det turkosa vattnet under isen. Videon delas också både på Twitter och Reddit. Jonas Landmark som filmat berättar att även en holländsk sajt har hört av sig.

– Spridningen på nätet har man inte någon som helst koll på nu, säger han och berättar att Blanktjärn är känd för sitt turkosa vatten. I år är skridskosäsongen riktigt bra.

– På Blanktjärn har det snöat nu, men till de andra sjöarna kommer det upp folk från i princip hela Sverige när de ser via sociala medier att det är bra åkning, berättar han.

Och har du inte sett filmen eller vill se den igen, se den här:

http://www.op.se/jamtland/are/se-den-unika-skridskoturen-pa-blanktjarn