Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Blek publik på Ismen

Fredag hinner bli lördag och ett tag senare ställer sig hiphopduon Ismen, bestående av Johan Alander och Mikael Jutbo, på scenen inne på O’learys.

Annons

De bjuder på en bra hopsatt konsert, där nya låtar blandas med klassiker från duons olika perioder. Som fan sen första låtarna Sober & Mickelito satte ihop, är det fortfarande fett att höra t. ex ”Bilen” live, och det känns som en lokal klassiker. Det är lätt att det blir för mycket nostalgi, men det kompenseras genom ett gäng nya låtar, där en låt med refrängen byggd kring frasen ”en gång till” sticker ut som en riktigt tung låt, speciellt för liveformatet. Om man följt Ismen genom åren finns här något för alla, från tidiga alster som allsångskandidaten ”We don’t give a fuck” till kaoskatalysatorn ”Alla gillar brudar” via electroflörtande ”Freak”, som lockar fram freaksen i många i publiken. Men tyvärr är publiken lite blek i antal och har stundtals svårt att fokusera på spelningen. På scenen är det däremot fokus – även om man kan uppleva Mickelito & Johans framförande som rätt lugnt jämfört med hur hårda och snabba beatsen kan vara, är närvaron ändå så tydlig och befäst att det inte gör så mycket. De spänner ögonen i östersundarna och rappar sina verser utan de minsta tecken på tvivel, även om jag sett många Ismen-spelningar där publiken varit mycket mer med på noterna. Trots att de inte får publiken riktigt dit de vill, är det ändå en bra spelning som visar upp nytt material som lovar gott för framtida släpp & spelningar.