Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Blev psyksjuk efter låtsasskjutning

Vapnet trycktes mot länsbons nacke och han trodde att ett skott skulle avlossas.

Men allt var bara på låtsas.

Händelsen påverkade länsbon så hårt att han blev apatisk.

Ett gäng män samlades i en lägenhet i länet i maj ifjol för att titta på sport på tv. Allt ska ha varit frid och fröjd fram till att en av dem, en 58-årig man, plötsligt tog fram ett hagelgevär ur ett vapenskåp i köket.

Rätt som det var kände sedan en av männen i sällskapet hur något trycktes mot hans nacke. I tingsrätten har han berättat att han hunnit tänka att det var ett vapen samtidigt som det klickade av.

Han vände sig efteråt om och möttes av den 58-årige man som höll i vapnet.

– Blev du rädd? ska 58-åringen ha frågat.

Enligt den drabbade ska det inte ha funnits någon som helst anledning för 58-åringen att hota honom. Han ska direkt ha lämnat sällskapet och gått hem.

Efter händelsen har mannen som blev utsatt för händelsen mått väldigt dåligt. Direkt efter bröt han ihop och tankarna på vad som hade kunnat hända om det hade suttit ett skott i vapnet har malt i hans huvud.

Han har berättat att han i tre till fyra dagar varit apatisk och inte vågat gå ut. Efter ett par dagar fick han komma till psyket och stanna där i två veckor. Sedan dess har han fått äta psykofarmaka. Han har varit sjukskriven en längre tid och fått kämpa för att kunna återgå till ett normalt liv.

Den 58-årige man som höll i geväret erkände tidigt vad han gjort i polisförhör. I tingsrätten har han däremot ändrat sin historia. Där har han sagt att han endast riktat vapnet mot tv:n.

Tingsrätten finner hans förklaring som mindre trolig och anser att den drabbades berättelse stämmer bra överens med det erkännande som 58-åringen uppgav i ett tidigt polisförhör.

58-åringen döms för olaga hot och till fängelse i fyra månader. Han ska också betala skadestånd till den drabbade.