Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Blev vittne till olyckans efterspel

Pojken som skadades låg inlindad i filtar när Jon Hultman var på väg ut i till bilen.

Varje dag går skolbarnen genom parkeringen för att komma till matsalen.

Det brukar vara fullt med folk på parkeringen bakom gallerian under lunchtid, men snövädret under fredagen gjorde att både sikten och underlaget var dåligt.

– När jag kom ut från gallerian såg jag en person inlindad i filtar, men jag trodde att det var en tant som hade ramlat, inte ett 9-årigt barn, säger Jon Hultman som jobbar på Dressman i gallerian.

Läs också: Påkörd pojke dog inatt

Det var många barn i rörelse som kom gående från skollokalen som ligger på vårdcentralen, berättar han. De som går i skolan på i den lokalen brukar gå genom parkeringen till matsalen på Kramforsskolan varje dag. Just den här fredagen hade de slutat för dagen.

– Hela trottoaren var fylld av snö och troligen gick pojken på vägen i stället, säger Jon Hultman.

Det är mycket trafik på parkeringen, allt ifrån personbilar och långtradare till mindre skåpbilar för de som jobbar inne i gallerian.

Jan Forsman lastar av paket till gallerian och kör en stor långtradare. Han menar att det troligen inte skulle kännas om han backade på ett barn eftersom lastbilen är så tung. Men Jan Forsman tycker att det är konstigt att ingen sett något.

En annan chaufför som kör en mindre skåpbil beskriver hur han brukar backa ut från avlastningsplatsen vid gallerian för att sedan köra ut från parkeringen. Men skulle han köra på något eller någon, skulle det ha märkts, tror han.

På Kramforsskolan flaggar de nu för halv stång.

Läs mer på Allehanda.se


Katarina Lind

0612-77 17 62

katarina.lind@allehanda.se