Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blir det här resultatet om fritidsgårdarna i Östersund läggs ner?

/

Annons

n Bedrövligt! Ungdomarna måste ha saker att göra – fritidsgårdar, idrott och andra intressen än datorer och tv-spel. Inte konstigt att det blir som det blir, de hänger i centrum och trakasserar folk och förstör. Vuxna måste stödja och hjälpa dem så gott vi kan. Hur hade kommunen råd med att bygga om Stortorget? Behövdes det? Hur prioriterar man egentligen?

n Politikerna kan ju använda stans nyinköpta ”miljöbilar” till att åka runt på kvällar och helgnätter och se sig om i verkligheten. Kanhända en nyttig läxa och ett uppvaknande ur ”dvalan” – frågan är dock vad man tar sig till som skattebetalare och väljare när det börjar närma sig valtider – i dag finns ju inget vettigt alternativ – och att bli blåst ännu en gång, låter sig icke göras.

n Det är synd om ungdomarna. Väldigt synd! Nu rycker de fritidsgårdarna ifrån dem med. Vad menar ni att de ska göra på sin fritid egentligen? För det finns ungdomar som inte tycker om att sporta och därför har fritidsgården varit en bra mötesplats att träffas på. Men snålheten bedrar visheten. Hänger ungdomarna på stan så blir skadegörelsen stor, för gatan har inget att erbjuda dem förutom missbruk. Tänk på det!

n Det är en helt verklighetsfrämmande majoritet som tagit beslutet lett av socialdemokrater utan insikt om konsekvenserna för massor av ungdomar. Nu får pengarna istället omdirigeras till socialvård, domstol och polis som får ta hand om dessa ungdomar. Östersund är ju inte direkt skonade från dessa problem sen tidigare, nu lär det inte bli bättre.

n Dessa miljoner de hoppas på att spara kommer de att illa kvickt få punga ut med i form av reparation av skadegörelse, missbruksvård och andra samhälls- och sociala insatser som krävs när ungdomarna inte hittar trygghet i sin vardag. Idioti. Jag upphör inte att förvånas hur vi kan göra om misstagen från mitten på 1990-talet, lever politikerna i lådor utan kontakt med omvärlden? Saknar de fullständigt kompetens inom samhällsbyggnad och sociala frågor? Det verkar tyvärr så.

n Vi som har sådana stora problem redan med barn och ungdomar som är ute och dräller och hamnar snett. Det är ungdomsfylla och Spice långt ner i åldrarna. Det finns barn som bjuder ut sig själva i utbyte mot berusning ...

Alltså det går inte att göra något sämre än att spara på barn och unga. De behöver ju ordnade förhållanden som fritidsgårdar, med vuxna till hands, runt sig!

Vi borde ju satsa mer på denna grupp i stället för mindre! De behöver ju allt stöd de kan få, speciellt i kristider då familjer får problem och barn- och ungdomar dras med. Detta kommer att stå oss dyrt i förlängningen – räkna med det!

Mer läsning

Annons