Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Blir det lika glada miner i dag för Mats?

Mats Larsson och en garanterat revanschsugen Emil Jönsson satsar allt på teamsprintguld.

– Det är inget annat än pallen som är värt något. Vi har världens chans på guldet även om det kommer vara många som bråkar runt omkring oss, säger Larsson.

en besviken Mats som kunde konstatera att han inte fick plats i det svenska herrlaget på premiärdistansen över 15 klassiska kilometrar. Och det trots att han var sjunde man och tredje bästa svensk i genrepet i italienska Valdidentro.

– Jag var jättebesviken att inte få åka. Med den formen jag hade i Valdidentro, och som förmodligen blivit ännu bättre några dagar senare, så är jag ganska säker på att jag hade gjort ett ännu bättre lopp i VM-premiären. Dessutom så hade föret passat mig perfekt, säger han.

Men nu har Åsarnaåkaren svalt det förtretet och är laddad till tänderna inför teamsprinten.

blötsnö utanför svenskhotellet när jag får kontakt med Mats på tisdagsmorgonen.

– Vi bor ju lite högre upp så då kan det lika gärna regna nere på VM-stadion, säger Mats som har haft två lugna dagar utan träning. Fritiden har han slagit ihjäl genom att kolla Seinfeldt på dvd och gogglat efter allt man kan hitta om favoritintressen som flygplan och helikoptrar på internet.

Nu är han beredd att lyfta. Och den där slängen av magsjuka som han drabbades av natten till söndagen har inte satt några spår.

– Jag känner mig både frisk och pigg så det ska bli skönt att få ställa sig på skidorna igen, menade Larsson som under tisdagen skulle bekanta sig med banan och köra ett fartpass för att väcka upp kroppen.

vädret i Liberec ställer till det för åkarna när det gäller valet av skidor, valla och struktur. Men i den situationen känner sig Mats trygg.

– Morgan Göransson har testat skidor hela dagarna, så där känner jag mig inte det minsta orolig oavsett vilket väder det blir.

– Nej! Vi är båda bra avslutare så det är hugget som stucket.