Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Blixtkrönika: Bilden som visar på problem

Det sägs att en bild säger mer än 1000 ord.

Den lagbild som Tre Kronor tog minuterna innan träning säger att Pär Mårts & co. har stora problem.

Lagkaptenen Henrik Zetterberg saknades nämligen på fotot.

Detroits superstjärna och Tre Kornors viktigaste spelare var i mina ögon planens gigant i premiären mot Tjeckien. Han ledde förstakedjan, han gjorde mål men framför allt så dominerade han i båda ändarna av isen, kung offensivt, chef defensivt.

Nu är det högst osäkert om han kan spela mot Schweiz på lördag och risken finns att han missar resten av turneringen.

Då kommer Tre Kronor att tvingas spela utan sina bästa centrar, Henrik Sedin och Henrik Zetterberg.

Det blev genast en märklig stämning ute i träningshallen när Tre Kronorstjärnorna placerade ut sig för lagbild och han som skulle sitta i mitten längst ned på första raden syntes inte till. Spelaren med ett C fram på tröjan.

Det är den gamla skadan som spökar, diskbråcket, och det har hållit "Zäta" borta från isen i omgångar tidigare i karriären, men också bara månaden innan OS i Sotji.

Enligt de svenska ledarna visade han inga symptom i går, men han vaknade med värk i morse och ledningen med läkaren Björn Waldebäck i spetsen valde att låta Zetterberg stanna i byn för behandling, vilket innebär att han får äta antiinflammatorisk medicin samt att han får mjukdelsbehandling. Därefter gör teamet inget mer än att vänta och se hur Henrik Zetterberg mår på lördagsmorgonen.

Men Waldebäck sa också att han tror att det rör sig om den gamla diskbråckskadan och då läker den så småningom, men tid är det sista Tre Kronor har. Turneringen är över om en dryg vecka.

Han sa också att risken finns att Zetterberg inte kan spela mer den här turneringen.
Som läget är nu tror jag att Tre Kronors ledning väljer att vila Zäta i de två återstående gruppspelsmatcherna och sedan håller de alla tummar som finns för att hans rygg håller för spel i kvartsfinalen.

Det är ett direkt måste för Tre Kronor.