Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Blixtkrönika: Lag Sigfridsson klart för final!

Sveriges curlingdamer är finalklara.

Schweiz besegrades för andra gången i den här OS-turneringen och med siffrorna 7–5 var saken klar. Inte unda på att Nina Bertrups tårar flödade.

Semifinalen blev, som väntat, tät. Rena centimeterdramat.

Sverige ledde med både 2–1, 3–2 och 4–3, där man vid ställningen 3–2 hade chansen att öka och där stenen som Maria Prytz lade för 5–3 i sjunde omgången stannade vid en etta och 4–3.

I omgången därefter kom en tvåa för Mirjam Ott, som utnyttjade sista sten och efter mätning var det inte bara kvitterat, utan också schweizisk ledning, 4–5. Stenen som kunde ha avgjort machen.

Sedan vände det igen. Två gånger om. Och 6–5-ledning för Sverige inför sista omgången, där Lag Ott hade sista sten.

Schweiziskan Otts lag gör i Sotji sitt fjärde OS och har sedan tidigare två silver på meritlistan. Att jämföras med Lag Margaretha Sigfridsson, som är OS-debutanter.

Å anda sidan har svenskorna vunnit det mesta som går att vinna i olika konstellationer. Utom OS ...

Men nu är man där. Diekt efter matchen samlades tjejerna och delade några lyckliga ögonblick, där skratt blandades med glädjetårar.

Final i morgon.