Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Blockgapet minskar och C har medvind

Ännu en opinionsundersökning visar att gapet mellan blocken minskar, det uppgår till 6,3 procentenheter enligt Expressen/Demoskop. Centerpartiet ökar till det högsta stödet som noterats sedan december 2011.(TT)

Annons

Ännu en opinionsundersökning visar nu att gapet mellan de båda politiska blocken minskar och uppgår till 6,3 procentenheter, enligt Expressen och Demoskops mätning. Socialdemokraternas stöd har sjunkit till den lägsta nivån under Stefan Löfvens tid som partiledare och ligger på 28,6 procent. Centerpartiet ökar till 6,1 procent, det högsta stödet som noterats sedan december 2011.

– Det är öppet race nu inför valdagen, säger Annie Lööf (C) till Expressen.

Moderaternas stöd backar till 20,4 procent, medan Sverigedemokraterna ökar och enligt mätningen blir tredje största parti med 11,8 procent av väljarstödet. Inga förändringar i mätningen är dock statistiskt säkerställda.