Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Blommande färskost

Blomsterrabatten duger till mer än att beundras. Vi kan äta den också.
Odla ätbara blommor som förgyller sommarmaten.

Annons

Ljuvlig röra att bre på knäckebröd och servera till mat.

1 handfull kronblad från ätbara blommor, till exempel viol, ringblomma eller tusensköna

blommor från örter, till exempel timjan, oregano, gräslök

5 dl naturell yoghurt av grekisk typ

örtsalt

1 vitlöksklyfta, riven

2 msk vermouth

nymalen svartpeppar

1 tsk flytande honung

små salladsblad till dekoration

olivolja

Häll upp yoghurten i ett melittafilter, ställ svalt och låt rinna av. Tillsätt mer allt- eftersom det får plats. Ställ i kylen över natten.

Stjälp upp ostkrämen från melittafiltret i en bunke nästa dag. Smaksätt med vitlök, vermouth, honung och svartpeppar från kvarnen. Plocka örter som blommar och hacka lite slarvigt och blanda ned tillsammans med kronbladen från ätbara blommor. Spara de finaste blommorna till dekoration.

Lägg upp fina små salladsblad på ett litet fat och placera färskosten ovanpå. Ringla över lite olivolja. Dekorera med fina ätliga blommor.

Servera till gott knäckebröd.