Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Blommans” skada fällde Häggenås – men Strömsund höll för trycket

En nackspärr på Peter Blomqvist fällde Häggenås i jakten på serieseger i division 1 norra.
– Med honom tror jag faktiskt vi hade vunnit segern, säger lagkompis­en Pontus Edman.

Eftersom Häggenås saknade en femte man, tvingades laget lämna fyra w.o-matcher i varje enskild seriematch.

– Vi hade inte någon reserv med oss eftersom Magnus Olofsson inte kunde vara med. Och med bara tre spelare (Andreas Molin, Johan Olausson och Edman) är det jättesvårt, menar Edman.

Helgens facit blev därför en vinst (mot Kebnekaise) och tre förluster (mot Riddaren, Stratos och Sandåkern). Seriesegern går i stället till Riddaren och Häggenås slutar trea.

– Om vi hade vunnit serien skulle vi ha fått kvala mot Linköping. Det är inte alls något omöjligt lag, men att spela i superettan blir alldeles för tufft. Vi är nöjda med att vara kvar i serien.

– Ja, och så kommer förhoppningsvis Martin Svensson att göra comeback. Han är sugen på att spela igen.

Bäst i helgen var Andreaas Molin med matchkvoten 8–2. Pontus Edman hade 6–4 och Johan Olausson 1–9. Dubblar: 2–2.

Helgens roligaste besked kom från Strömsund som höll för trycket och vann division 3 i kamp med Norrskenet. Det innebär division 2-spel nästa höst, för första gången på tio år.

– Det här blir spännande, att få prova på igen. Jag tror det kan bli ett uppsving för Strömsundspingisen, inte minst för de yngre, som ser att man inte bara behöver harva på i Jämtlandsserien, säger Sture Rhodin.

Just Rhodin har varit klippan i laget, tillsammans med bröderna Patrik och Niklas Larsson. De har kompletterats av Dennis Berglin (15 år) och Per-Erik Larsson (45).

– Vi är ett jämnt lag och det tror jag vi har vunnit på i år. Vi har kunnat skifta runt spelare utan att det har märkts.

Ås damlag avslutade sin fina debutsäsong i division 1 med en seger och tre förluster.

– Lite surt att vi inte vann den sista matchen. Då hade vi blivit trea. Men totalt sett är vi väldigt överraskade över hur bra det gått. Vårt mål var bara att vinna en match eftersom allt var så nytt och jag och Sara (Svedin) inte spelat på ett par år, sa Camilla Edfeldt, bäst i helgen med matchkvoten 5–4 (Svedin hade 6–5).

– Nä, det har varit jämnt hela tiden och de individuella matcherna har varit jättejämna. Det är ett gott tecken inför nästa år. Då får vi kanske också påfyllning av Emelie Fitzgerald, som är Sveriges bästa 12-åring.