Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Bluesen är mitt kall"

Sedan 2000 har Johan "Bottleneck John" Eliasson spelat på Bluesfestivalen med olika konstellationer. I år är inget undantag och inkluderad i den något udda powertrion Good stuff ska den vanligtvis akustiske "Bottleneck John" vräka på.

Att han kallar trion udda är främst av ett skäl.

– Vi har ingen bas, det är lite ovanligt. I stället använder vi oss av orgelns baspedal. Sedan är det improviserat rakt upp och ner, säger John Eliasson.

Trion har haft ett gigg tidigare, på Storsjöteatern i våras och består av John på sång och gitarr, Mattias Nordqvist på hammondorgel och Stig Rennestraum på trummor.

De har inte repat många gånger alls och det är så John Eliasson vill ha det.

– Jag slutade ha fasta band för ett gäng år sen, det funkar inte längre. Det är bättre att hålla det öppet och spela med olika personer, det är då man får spela.

Och spela gör han, både själv och med andra.

I våras släppte "Bottleneck John" kritikerrosade skivan "All around man", en skiva som han nominerades till Deutsche Schallplattenpreis för. Det är en tävling där 170 tyska och österrikiska musikkritiker nominerar de bästa utgivningarna under året . Bland 200 nominerade kom han bland de elva bästa.

Nu har han siktet på USA Blues foundation, där han är nominerad.

– Man kan säga att det är som bluesens Oscarsgala och det känns jättekul, säger han.

Men först och främst är det Bluesfetival som gäller.

– Bluesen är mitt kall och den här bluesfesten betyder mycket för mig, Den är det enda som händer i stan i stor skala när det gäller blues.

Vill du se Good Stuff spela ska du bege dig till Studioscenen på Storsjöteatern 22.30 på lördag. Den akustiska sidan av "Bottleneck John" kan även dyka upp på andra ställen under festivalen.

Artikeln kommer från 100 % Östersund.