Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bluesfestivalen har kommit till stan

Med både ett breddat artistutbud och ett aktivitetsschema som ska täcka alla målgrupper är det i helgen dags för årets bluesfestival.

– Nytt för i år är att ungdomarna får en egen kväll i Bluestältet på torsdagen med uppträdanden av City Stars, Lumberjack and the Suits, Thilda Persson och Djävulskapsom, säger festivalens projektledare Erika Andersson.

På lördagen öppnas festivalen och Studioscenen med Mia Kempffs musikworkshop och Bluestältet genom musikteater av "Världens minsta band". Utöver det finns möjlighet att gå på bluesbrunch och ladda för kvällens akter.

Artistbokandet har pågått sedan januari och nu är Erika Andersson mer än nöjd med resultatet.

– Vi har breddat utbudet av artister och har en större variation på dem i år, även om allt fortfarande är blues. Jag tycker vi fått till ett riktigt bra program, säger hon och berättar att det är svårt att välja någon privat favorit.

Men hon ser bland annat fram emot IF Popgenis tidigare bokningar The Temperance movement och kanadensaren Joe Nolan, som båda var väldigt uppskattade i stan. Nu återkommer de och spelar på fredagen. Då spelar även enmansorkestern Gugges Enmanna, Micke Mojo, Lydia Loveless (US), Canned Heat och Nathan James (US).

Några av dem spelar även på lördagen, men de som tillkommer är Kingbees, Frida & The Coolants, Eddie Clearwater (US), Good Stuff och Rita Engdalen.

– Rita Engdalen fyller verkligen ett rum med sin otroliga röst, säger Erika Andersson.

På söndagen avslutas hela kalaset med Rongedahl som får sällskap av lokala kören Decibel.