Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bluesfestivalen närmar sig

Arbetet med årets Bluesfestival pågår för fullt, men än så länge återstår vissa detaljer. Alla akter är bokade, men det råder viss osäkerhet kring lokal fortfarande.

I år är Erika Anderssons andra år som vd och festivalgeneral för Bluesfestivalen. Nytt för i år är att festivalen bantats ner till bara en dag i stället för förra årets tre dagar. Ett recept som förhoppningsvis ska göra att festivalen går med vinst.

– Förra året gick det jättebra en dag, det var så fullt att vi fick sätta upp lappar om att man inte kom in. Det gick inte lika bra på lördagen och söndagen gick inte alls bra. Och när jag kollade historiskt är det så det har sett ut. En dag har gått jättebra och de andra inte lika bra. Så i år kör vi bara en dag, men satsar fullt ut på den, säger Erika Andersson.

Även om själva bluesfestivalen bara blir en kväll så kommer det att hända saker på fredagen också.

– Det kommer att vara i samverkan med andra, men jag kan inte gå in på vad det är än, förklarar Erika Andersson.

Om allt går enligt planerna kommer det att stå ett bluestält på Stortorget 25 oktober, men lokalen är inte helt spikad än.

– Ambitionen och viljan är att det ska bli på Storsjöteatern och jag ska jobba stenhårt för att det blir så, säger Erika Andersson.

Om inte sista pusselbiten skulle falla på plats får Bluesfestivalen flytta till OSD i stället.

Sju akter och 3 o'clock blues är bokat till 25 oktober och årets två stora namn är Duke Robillard och Nine Below Zero, men det hade kunnat se annorlunda ut.

– Vi hade bokat Johnny Winters, men han var tvungen att ställa in eftersom han behövde åka hem till USA mellan två turnéer och det var samtidigt som Bluesfestivalen. Men så gick han bort i somras så det var tur i oturen att han avbokade och att vi inte hängde upp hela festivalen på hans namn, säger Erika Andersson.

Trots att Erika Andersson redan har varit general för en festival och suttit med i programgruppen och spelat på en festival är hon inte helt lugn inför årets upplaga.

– Det är verkligen helt olika år från år. Jag känner mig mer trygg i och med att jag klarade det förra året. Men jag är skitnervös inför i år, jag vill ju att folk ska kunna komma och känna att det är lika bra som förra året. Det är det som det handlar om, förklarar Erika Andersson och berättar att förra året kom folk fram och kramade henne och sa att det är den bästa festivalen de varit på.

Biljetter till årets Bluesfestival släpps 15 september.