Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bluesgrass på Gamla teatern

I morgon kväll kommer tre band från den lokala musikscenen att spela på Gamla teatern. Ett av banden är Lumberjack and the Suits.

Annons

Det är torsdagskväll och dags för rep för Lumberjack and the Suits i rummet hos basisten Emils föräldrar vid Solliden. Här huserar bandet sedan de började spela ihop i april.

– Vi träffades i Vemdalen där vi spelade i olika trubadurkonstellationer och gästade varandra under spelningarna, berättar Alexander Lund.

Sedan började bandet ta form, först med popfolk och Old Crow Medicine Show-covers för att sedan övergå till mer egenskrivet material åt det bluesigare hållet, eller som bandet själva benämner stilen – Bluesgrass.

– Det har tagit lite tid att få till de nya låtarna och att komma ifrån det gamla. Men nu har vi hittat ett eget sound, menar Albin Söderlund.

Nyligen spelades fem låtar in i Happy Minds-studion och inom kort ska de vara mixade och klara. Spelningar har det varit gott om. Bandet har bokningar hela december.

– Vi har mest spelat på fester och som underhållning på olika evenemang. På lördag blir det första riktiga konserten med egna låtar, säger Alexander Lund.

– Det är kul att spela på fester där arrangören säger "kom hit och gör er grej". Det är många som inte vet att de gillar den här sortens musik innan de hört oss, men som tycker att vi är jättebra, säger Adam Hestner.

Ambitionerna för medlemmarna i Lumberjack and the Suits är höga.

– Vi kommer att fortsätta spela tills vi kan leva på det. Det är kanske svårt att göra karriär med vår sorts musik i Sverige, men vi vet att det finns ett stort land där den är poppis, säger Alexander Lund.

Planen är att ta sig till det stora landet och Nashville på en inspirationsresa. Och med en växande bandkassa kan det bli möjligt till våren. Men först väntar lördagens konsert där bandets nyaste instrument, kazoon, ska invigas. Under kvällen spelar även Systraskap och Grande Roses.

• Lördag 14 december 20.00 Grande Roses, Systraskap och Lumberjack and the Suits på Gamla teatern