Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Blueskväll som lovade gott

I fredags hade den nya styrelsen i Östersunds Bluesförening premiär. På programmet stod lokala Bottleneck John’s Delta Trio och New York-sonen Brian Kramer. ”Det är jättenervöst, jag hoppas det kommer folk” sa Börje Hall, styrelseledamot.

uppslutningen inte så stor som man hade hoppas, men den publik som hade letat sig till Teaterkällaren fick njuta av riktigt kompetent ol’ timey blues. Först ut var Bottleneck John’s, som på resonatorgitarrer, munspel och fiol levererade svängig och lustfylld musik. Både eget och tolkningar av bland andra Blind Willie Johnson.

Sedan var det dags för Brian Kramer att, tillsammans med Mats Qvarnford, äntra scenen. Konserten började på ett ovanligt sätt, första låten framfördes mitt i publiken. Väl uppe på scen varvades eget material med hyllningar till gamla legendarer och uppsluppet mellansnack. Kramer spelade vad han själv kallar joyful blues, och visade stolt upp en bit av Muddy Waters gamla stuga som han bar som halsband.

Man får hoppas att mer folk upptäcker bluesföreningen till nästa gång, för fredagens spelning lovade mycket gott för framtiden.