Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bo Eklöf nådde stor milstolpe på Ovalla

Bo Eklöf nöjde sig inte med att ta karriärens 2000:e seger när han gästade Ovalla.
Bergsåkerstränaren var först över mållinjen ytterligare två gånger.
– Vi får se om jag hinner närma mig 3000. Det är lite ont om tid, sa han i vinnarcirkeln.

Mittmedias travexpert (Bo Eklöf ger ju varje vecka sina bästa tips i Travsurr) nådde den högst respektabla milstolpen redan på första försöket. Hästen som gjorde jobbet var norsktränade Kalimera One. Segertiden stannade på 19,3 till vinnaroddset 2,29.

– Jag hade tittat på henne i lopparkivet och konstaterat att det var en snabb häst, men utan bra resultat. Senast satt hon fast. Men jag snackade med ägarna när de kom hit och då fick jag berättat för mig att hon kan ta ledningen från start om hon är på bra humör. Det var hon också i dag, säger Bo Eklöf.

Avgörandet kom med 200 meter kvar.

– Hon hade aldrig sett ett körspö, så med 200 meter kvar fick hon känna det lite grann. Då tog hon i lite extra. Det var nog avgörande.

2000 segrar. Vad betyder det för dig?

– Det är klart, 2000 segrar... det är inte så många i Sverige som har kommit upp i den siffran. Då är jag i alla fall med i en klubb där det finns många kuskar som jag har sett upp till genom livet. Det är klart att det känns renommerande.

Är det här något du kommer att minnas extra mycket när du lägger av?

– Ja, fast tyvärr så har jag inte haft tid att titta så mycket bakåt genom åren. Jag har alltid haft så väldigt mycket att göra. Det är först nu som jag har börjat titta tillbaka på segrar som skedde för 10-15 år sedan. Lopp som har gett mig störst glädje och framgång, men som jag då inte kunde ta till mig riktigt.

Bo Eklöf visade snabbt att han är bra på att titta framåt när tävlingarna fortsatte på Ovalla.

I V5:s tredje avdelning (med Sweetseventeen) vann Eklöf efter en spurtstrid med Rikard N Skoglund och den amerikanske hästen Resplendent Caviar.

Bo Eklöf tog ledningen i innerspår direkt och höll hela vägen. Men det rådde debatt om vem som hade vunnit efter loppet.

– Eklöf sa att jag hade vunnit men han såg ju inget! hojtade Rikard N Skoglund från sulkyn.

Men efter granskning kom beskedet att Bo Eklöf hade vunnit.

– Jag trodde inte det när vi korsade mållinjen, men det är ju bra att ha fel ibland.

– Hästen är bra i ledning. Sedan fick jag inte hålla nere tempot så mycket som jag ville, men det höll ändå.

Förutom att det kändes som en elak höstdag bjöd Midsommardagen på en bra travdag på Ovalla, med många besökare som trotsade vädret.