Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bo Kaspers Orkester lyser upp natten

 
Storsjöyran 2016
Visa alla artiklar

Med ett band som har varit aktiva på musikscenen i 25 år är det inte konstigt att denna orkester lyckas fylla området framför scenen till bredden.

LÄS MER: Musikhistoria med Van Morrison – coolt, svängigt och trivsamt

Scenen är kvällen till ära utsmyckad med en backdrop där Bo Kaspers Orkesters tidigare albumomslag visas. Det har minst sagt blivit ett gäng under åren.

"Det har kommit en cirkus till stan" öppnar spelningen och sedan leds vi vidare av saxofonen rakt in i "Sommaren".Att få se ett band spela som har varit aktiva i lika många år som jag själv har existerat är otroligt i sig. Det som då inte förvånar en är att gänget på scenen är så pass sammansvetsade som dom visar under kvällen. Det märks också på publiken att det här gänget har funnits med ett tag. Publiken känner sin orkester sedan många år tillbaka.

Det har hunnit blivit mörkt på festivalområdet men Bo Kaspers Orkester lyser upp natten. Med både utstrålningen och den proffsiga musikaliteten. Jazzen är ständigt närvarande men det är under låten "Kyss mig" som den tar det stora steget fram. Det rör sig i publikens fötter. Hela vägen längst bak, faktiskt.

Det fortsätter i samma spår med låten "Pianot" där spelningens första rejäla sväng skapas. Här visar både Bo Sundström och hans musiker vad dom går för och publiken är inte sena med att hoppa på tåget.

För mig som tidigare inte har hängt med i bandets storhet fångades ikväll upp av de lite lugnare låtarna. De där låtarna med just de där texterna som sätter sig lite starkare. Låten "Håll ut" är en sådan men den som känns mest i mig under kvällen måste bli "Att vara ung". En låt som enligt Bo själv handlar om det första hånglet. Om ungdomen, helt enkelt. Som ständigt är närvarande inom en fast den ibland kan kännas långt borta.

Live visar dom tydligt att alla är huvudpersoner på scenen. Bo Sundström står för sången och charmen men hela gänget tar lika mycket plats där dom står.

"Det här är nog så nära himlen som vi kommer nå" sjungs det från scenen men för mig lyfte det inte riktigt hela vägen dit. Trots sväng och fina texter så blev det inte riktigt så förbluffande som jag hade hoppats på.

Ett trumpetsolo följt av "Vi kommer aldrig att dö" får bli kvällens avslutande låt och för att sammanfatta var det en fin kväll med Bo Kaspers Orkester, kort och gott.

FESTIVAL-TV:

Följ sändningen från Stråket

Har östersundarna koll på Van Morrison?

Martin Johansson i samtal med Ellen Sundberg: "Jag vill bo kvar här”

BILDSPEL:

Storsjöyran är i gång – se alla bilder här

KRÖNIKOR:

Magnus Olsve: Blackies verkliga kvaliteter sitter i de små gesterna

Maria Lindholm: Har jag matförgiftat dig, Van Morrison?

PREMIUM:

Inför Bob hund på Yran – ett av vår tids största liveakter

Storsjöyran – 10 konserter vi minns del 1: "Fick köra BB Kings kavaj i taxi från Arlanda"

Storsjöyran – 10 konserter vi minns del 2: "Gaga köpte läsk på Frösön"

ÖVRIGT:

Vacker vinyl väcker nostalgin till liv

Tolv år senare – Dubkollektivet, nu som The backbeat conspiracy, återvänder till Yran

Arrangörerna inför årets Storsjöyra: "Det är fullt ös i Yranfabriken!"

Vi testar maten på Krogstråket

VÄDER:

Risk för regn men skippa paraplyet – så blir Yranvädret i natt

• Betyg: 3