Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bobo Sollander: Jag vet inte om jag var otydlig

Det blir alltså inget mer spel i ÖFK-tröjan för Bobo Sollander, sedan kontraktsförhandlingarna avslutats.

– Det är väl trist att det inte blir någon fortsättning, säger Sollander.

Det är en publikfavorit och något av en ÖFK-ikon som lämnar klubben efter sju år och totalt 110 matcher. Bobo Sollander, 27, och ÖFK kom inte överens om en förlängning av kontraktet och klubben beslutade att avsluta förhandlingarna.

• Var det ersättningen ni inte kom överens om?

– Det handlar väl om förutsättningar. Jag måste ju kunna säga till mitt vanliga jobb vad som gäller, de har ju också krav och förväntningar, säger Bobo Sollander.

– ÖFK kunde inte ge mig någon riktig förklaring. Jag vet inte om jag var otydlig, men nu blev det inte någon lösning.

• Men din ambition var att spela vidare i ÖFK?

– Det har ju varit andra klubbar som varit intresserade, men jag har hela tiden sagt att ÖFK är prio ett, så har det alltid varit.

– Det är klart att det hade varit kul att vara kvar och få testa på något nytt [spel i superettan], som man aldrig har upplevt.

• Blir det fortsatt spel i någon annan klubb?

– Det beror ju på vad som finns därute. Jag vill ju fortsätta spela fotboll. Jag vet inte vilka dörrar som öppnas när den här dörren stängs, man får ta livet som det kommer.

• Kan du tänka dig spel på annan ort?

– Det är ju alltid beroende på förutsättningar och hur man känner. Kommer det en klubb med bra förutsättningar för allt, då är det klart att man skulle fundera över det, och troligtvis ta det.

• Det är inga "hard feelings" mellan dig och ÖFK nu?

– Nej, inte från min sida. Jag tycker att jag och ÖFK har gjort ett fantastiskt jobb den här säsongen med att ta oss dit vi gjort.

– Jag tar med mig allt det positiva från mina sju år. Sen att vi inte kom fram till ett nytt kontrakt, det är så det kan bli.