Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bodde med ormar och en leguan utan att veta om det

En man i 30-årsåldern bodde med två majsormar, fem kungsboaormar och en leguan. Hävdar att han inte visste om det.

Det var under fredagen som norsk polis tillsammans med Mattilsynet slog till mot bostaden. Detta efter ett tips. Mannen var inte hemma. Efter ett beslut från jourhavande åklagare gjordes en husrannsakan.

När man kom in i bostaden hittades kräldjuren. 30-åringen påträffades senare och i förhör uppger han att kräldjuren var helt okända förhonom.

– Det låter som en konstig förklaring men det var vad han sade, säger Agmund Vik, veterinär på Mattilsynet till adressa.no.

Något tillstånd för att ha kräldjuren i bostaden fanns inte. Dessa har nu beslagtagits och kontakter med olika djurparker har gjorts. Vill ingen av dessa ta mot djuren så kommer man att avliva dem.

Det var under fredagseftermiddagen som tillslaget gjordes mot den aktuella bostaden i Leksvik som ligger i Nord Tröndelag. Man kunde konstatera att de exotiska kräldjuren var i god form.

Enligt Norges zoohandlares branschförening finns det omkring 100 000 kräldjur som hålls olagligt i norska hem. Många av djuren blir smuggladeöver gränsen från Sverige.