Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Boende på Storsjö strand före jul 2015

De första bostadsrätterna på Storsjö Strand kan stå klara lagom till jul 2015, om detaljplanearbetet och byggen går som på räls.

Det framgick vid det samrådsmöte som Östersunds kommun bjudit in till på torsdagskvällen.

Det är Persson Invest och Genova Norr Bostad från Uppsala som är beredda att sätta spaden i jorden när detaljplaneomvandlingen från järnvägs- och industriändamål till bostadsområden är klar. Det är de som har fått option på att börja bygga.

Det kan ske vid Östersunds kommunfullmäktiges sammanträde i september.

Det 20-tal människor som kommit till mötet i Rådhuset kafeteria fick lyssna till bland andra planarkitekten Maria Boberg som handlägger detaljplanen för Storsjö strand som totalt kommer att omfatta drygt 800 lägenheter.

Det är den första etappen med tre kvarter och ett punkthus som nu är föremål för samråd. Det avslutas 11 mars.

Därefter ska miljö- och samhällsnämnden med hjälp av sin förvaltning sammanställa de synpunkter som kommit in från berörda sakägare och andra privatpersoner, myndigheter och organisationer.

Det kommer att resultera i ett beslut om ett nytt samrådsförfarande, en granskning.

Denna granskning, som tidigare benämndes utställning, väntas ske under april och maj.

Eftersom det är en så stor fråga så blir nämndens beslut ett förslag till kommunfullmäktige som fastställer detaljplanen.

De tre första kvarteren ska alla ha högre gavelhus än husen baktill och framtill i de kringbyggda kvarteren. De ska ge en känsla av innerstad. Och kringbyggnaden ska skydda mot vinden.

De kommer att byggas så att siktlinjerna blir kvar, så att man även i fortsättningen ska kunna se Storsjön och Frösön när man tittar nedför Östersunds gränder.

– Det ser väldigt trevligt ut. Det ser ut som stadsbebyggelse, sa Karin Stensson när hon tog del av planerna från Genova Bostad som fått option på att bygga det första kvarteret närmast Badhusparken och ett sju våningar högt punkthus. I kvarteret handlar det om ett 50-tal lägenheter, i punkthuset rör det sig om 15-20 lägenheter mellan 37 och 120 kvadratmeter.

Men hon har inga planer på att ställa sig i kö.

– Jag bor ju ganska nära sjön redan.

Hon bor vid Rådhusgatan nära Stora kyrkan.