Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bojkotta EU-valet

Annons

dugg förvånad över vad som kommer fram, om den gräddfil som parlamentarikerna har. Är inte heller förvånad över att gamla politiker, till exempel Jens Nilsson och Marit Paulsen ställer upp, det är ett gyllene tillfälle att få till en saftig pension innan de går i pension.

Att det här valet är ett spel för gallerierna har jag påtalat varje val, jo visst ska vi svenskar kunna påverka heter det. Men se, till och med det EU-negativa Junilistan böjde sig för vinden när de kom ned och fick uppleva pengaströmmningen.

Jag har inget emot EU som sådant, utan gillar inte detta nya frälse som vuxit fram. Listan på dubbelmoral och brutna vallöften kan göras milslång.

till att gå med i EU och kommer att blankrösta. Går inte det så röstar jag inte alls. Medlemsavgiften dit kan användas på ett betydligt bättre sätt.

rösta i år, men på PP, alltså Piratpartiet. Men bara för att eventuellt kunna röra om i grytan lite. Vid nästa val är jag nog soffliggare!

inte bojkotta EU-valet. Vad leder egentligen protesten att inte rösta (eller blankrösta) till? Ja, inte till något positivt i alla fall.

Att du inte röstar betyder inte att alla andra låter bli att rösta sina partier till makten och då har du missat din chans att påverka. Att sen komma och gnälla på politikerna och deras beslut är hyckleri på hög nivå. Du kan förvisso nyttja din yttrandefrihet och gnälla ändå men argumenten väger lätt när de kommer från någon som inte ens tar sig tid att rösta i viktiga frågor.

Nog finns det alltid ett eller flera partier som har åsikter som gör dem värda att rösta på. Man behöver inte rösta på de partier som är representerade i riksdagen, det finns ju en hel uppsjö av småpartier och hela deras partiprogram måste väl inte vara som skräddarsytt för just mig för att de ska vara värda en röst? Och är det något parti som man absolut inte vill ska komma med i Europaparlamentet så kan det vara vettigt med en röst på någon av deras motståndare.

Kontentan är att ligga på sofflocket är den mest korkade strategi man kan tänka sig. Är man inte nöjd med hur samhället eller EU fungerar så kan man visa det genom att rösta på ett parti som vill förändra de saker man är missnöjd med och inte genom att vara passiv och tro att det blir bättre av sig själv. Gör man inget så händer inget.

jag visste inte att vi hade röstningsplikt i det här landet? Gnälla? När jag protesterar och visar min ilska mot det här valet genom att bojkotta det så kallas det att gnälla, ja så kommer man säkert närmare sina väljare eller de man vill skall gå till urnorna. Jag uppmanar folk som inte gillar det här att bojkotta valet och tala om varför. Varför skall jag rösta på något parti bara för att jag inte gillar motståndaren, om man inte gillar något parti vad gör man då?

Europaparlamentet är en avlastningsplats för gamla trötta riksdagsmän, kvinnor och kommunalpolitiker. Med skyhöga löner och inget att säga till om. Nej du jag bojkottar det här valet och om du sedan kallar det att gnälla är det upp till dig.

nej det är inte röstplikt i Sverige men att inte ta chansen vid de få tillfällen vi har att påverka vårt lands utveckling är enligt min mening ett säkert sätt att undergräva demokratin.

Din bojkott leder ju inte till något eller är din tanke att om tillräckligt många låter bli att rösta så upplöses parlamentet och i förlängningen EU?

Om du anser att parlamentet är en ”avlastningsplats för gamla trötta riksdagsmän, kvinnor och kommunalpolitiker” så har du ju nu din chans att ändra det. Med din röst så kan du hjälpa in nya unga förmågor med energi och vilja att förändra saker in i parlamentet. Men det vill du uppenbarligen inte och det är för mig obegripligt.Finns det verkligen inget parti alls som har någon punkt i sitt program du tror skulle vara bra för Sverige? Och Ja. Jag tycker att du gnäller. Inte för att du bojkottar valet utan för att du inte vill försöka förändra något trots att du ser en massa brister med EU och parlamentet.

problemet är att det inte spelar någon roll vilket parti eller vem jag röstar på. Oavsett vad de säger innan valet så fogar de in sig i fållan så fort de kommer till Bryssel. Lön, massor med lön, och makt lockar. Ett bra sätt att skaffa sig en god inkomst och en skyhög pension vid ung ålder och det tycker du att jag ska lägga min röst på? Nej, tack!

Önskedrömmen vore om alla lät bli att rösta så kanske politikerna (men bara kanske) skulle inse hur lite av deras ”vackra ord” som de omsätter i praktiken.

ställ frågor till kandidater och partier, ta reda på vad de vill och varför. Följ upp ”din” kandidat under de år som denne (om denne blir invald) sitter i parlamentet, skicka mail och fråga, ge beröm/kritik ... Det gäller att vara lite aktiv också!

du menar alltså att man måste se till sin kandidat så att denne uppför sig? Kan de inte göra de själva? Nej som Fritids skriver så säger de en sak när det ska väljas och byter sedan i många fall helt ståndpunkt, se bara på vår EU-minister.

Det här är inte en fråga om att stå utanför EU eller inte utan att EUparlamentet är ett skattefrälse av stor mått. Därför bojkottar jag valet 7 juni. Jag försöker ändra på något genom att bojkotta.

Mer läsning

Annons