Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bojkotta EU-valet

Den 7 juni är det val till EU-parlamentet. Nu skall vi rösta, uppmanar EU-bejakarna oss! Det är själva röstandet som skall bli ett kvitto på att det svenska folket numera inordnat sig som lydiga EU-medborgare, hoppas de! Men det finns även så kallade motståndare till EU som kommer att uppmana oss att tro på detta ”låtsasparlament” och att gå och rösta! Men EU har inte med folkmakt att göra! EU är istället lagstadgad högerpolitik och detta går inte att reformera bort inifrån! För att bli av med EU:s högerpolitik måste vi se till att Sverige lämnar EU. Det vore en intressant folkomröstning. De EU-parlamentariker som kommer att väljas hamnar i en inkomstklass som ligger långt över vad de svenska riksdagsmännen och vanliga arbetare i Sverige gör. Den nyligen beslutade lönen blir 86 000 kr i månaden. Smaka på det och fundera över vilken typ av kapacitet och duktighet dessa människor måste besitta? Om jag jämför med mig själv, så är det mer än fyra gånger min månadslön. Efter tre års studier på högskola har jag en examen i arkeologi, som idag ger mig en månadslön på 20 500 kr i månaden som antikvarie på Jamtli. Min lön ligger något under LO:s genomsnittslön, men jämförelsen fyra gånger så hög lön, kommer att gälla för folkflertalet i Sverige.

Så vad kan vi ”vanliga” EU-motståndare göra? Jo, bojkotta valet! På det sättet visar vi vad vi anser om EU. Genom att bojkotta EU-parlamemntsvalet påverkar vi mer än om vi röstar! 1995, 1999 och 2004 röstade 41,3, 38,3 och 37,2 %. Det vill säga bojkottlinjen har varit i klar majoritet. Och detta påverkar den svenska makteliten! Hade t.ex. valdeltagandet 1999 ökat markant istället för att stanna på 38,3 %, hade troligen Göran Persson tagit det som ett kvitto på det svenska folkets acceptans av EU, och då hade han inte behövt utlysa en folkomröstning om EMU.

Bojkotten påverkade!

PG Bengtsson Kommunistiska Partiet Östersund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel