Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bojkotta inte ett helt parti

Jag har länge förvånats över hur det politiska klimatet tillåts ta plats i medierna, på ett många gånger osmakligt sätt.

Hur kan vissa politiker prata om respekt och människors lika värde, och samtidigt helt bojkotta ett parti, vägra ta del av diskussionen?

Underkänn inte väljarna, som vill ha möjligheten att dryfta alla frågor från samtliga partier inför valet.

Detta blir helt klart en mobbningssituation, oavsett vilken politisk färg man representerar, när en partiledare helt vägrar tala med ett annat partis ledare. Utesluter denne.

Vad ger det för signaler till våra unga och våra väljare, när inte hyfs och åsiktsfrihet råder? Att indirekt underkänna 10 procent av väljarna kan knappast kallas demokrati, oavsett vad man själv tycker.

Signalen blir att de som röstar också utesluts, om det är på "fel" parti? Kan detta bidra till att det politiska "våldet" ökar snarare? Ges ett okej?

Vi väljare vill ju gärna se upp till de olika partiernas representanter, och då inkluderat deras beteende mot varandra!

Jag tycker helt klart inte om diskriminering och grupperingar som på olika sätt skadar, men ordet måste tillåtas i det politiska rummet, speciellt när åsikterna är olika. Då först kan vi väljare bilda oss en egen uppfattning, utan påtryckning från media som i första hand bör vara objektiv och informativ.

Att helt vägra ett annat parti att delta skapar bara ännu mera misstro och grogrund för, att det är okej att mobba. Ett ödmjukare tonläge och respekt saknas bland en del partier och renderar knappast till flera röster.

Cool

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel