Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bojkotta olycksfalls-försäkringar!

/

Annons

Fall ett: En verkmästare faller ner från en hög stege på sitt arbete och skadar sin rygg svårt. Försäkringsbolaget påstår att mannens plågor härrör från gamla latenta psykiska problem som utlöstes under det pågående fallet, och inte av de fysiska men han fick. Bolaget vägrar betala ut ersättning.

Fall två: En kvinna fick svår whiplashskada vid tågurspårningen mellan Trondheim och Storlien för en tid sedan. Försäkringsbolaget anser att hennes värk som hon ådrog sig härrör sig från en skilsmässa som hon gick igenom för många år sedan.

Trots att arbetsgivaren utfärdat skriftligt intyg på att kvinnan varit fullt arbetsför före olyckan ändrar försäkringsbolaget inte sin bedömning och vägrar betala ersättning.

Grävande journalister, bland annat från tv:s regionala nyheter, som ingående undersökt sådana här fall har upptäckt att när försäkringsbolag numera får in skadeanmälan om olycksfall, gräver de systematiskt i personers tidigare liv. Alltid kan man finna något som man kan skylla på istället för den aktuella skadehändelsen.

Det räcker med att en nära anhörig tidigare avlidit för att du kan klassas som psykfall vid en eventuell olyckshändelse.

 Min uppmaning till företagare och privatpersoner är: Bojkotta försäkringsbolagens olycksfallsförsäkringar. De är rena bluffen numera, era försäkringspremier är bortkastade pengar.

 

Mer läsning

Annons