Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bok om bankvärlden har blivit dans

Nu blir Torbjörn Ohlssons bok om girighet i bankvärlden dansföreställning. På Wendlas har dansarna redan börjat repetera inför premiären.

Annons

– Idén kom till mig en natt. Jag vaknade och det slog mig att det här med girighet har dansats till för, till exempel till de sju dödssynderna. Jag mailade till Wendla och berättade vad boken handlar om samt att jag visste att det var en vansinnig idé. Fem minuter senare skrev hon "det här måste vi testa", berättar Torbjörn Ohlsson som gav ut "Girighet eller makt – Spelet i bankvärlden" på FB förlag i maj.

Till det första mötet med Wendla Karlsson hade han plockat fram de bärande delarna ur boken, cirka 25 avsnitt som var viktig för handlingen. Sedan har Wendla Karlsson plockat ut 15 av dem som hon tycker passar att gestalta i dans.

Det handlar om allt från bankrån, styrelsemöten, misshandel och porrklubbsbesök.

– Först tänkte jag bankkontor – det måste bli tråkigt. Men det känns jättespännande och vad jag vet har det inte någon som gjort en dansföreställning på en bok i Sverige förut, i alla fall har inte i Jämtland, säger hon.

Två personer kommer få framträdande roller i föreställningen, en berättarroll som för handlingen framåt mellan scenerna och den andra är Johanna.

– Johanna är som är en röd tråd i föreställningen, hon är en stark, snygg ung tjej som vill bli direktör, vilket inte är så populärt, hon blir bara assistent, säger Wendla Karlsson.

Musiken i föreställningen kommer vara blandad, allt från Prodigy, Lady Gaga och Michael Jackson.

– Jag försöker hitta musik som folk känner igen, säger hon.

Även manskören Sångarbröderna kommer att medverka.

– Jättekul att de är med oss, säger Wendla Karlsson.

Totalt repeterar fem instruktörer med elever inför premiären. Tillsammans med Sångarbröderna blir det sång, dans och teater.

– Det är tänkvärd föreställning om en manlig värld med mycket möten, avsked, partyn och resor, säger hon.

En av danseleverna som kommer att medverkar är Fanny Arnesson.

– Det känns fantastiskt roligt. De andra har repat en gång men det är första gången för mig, berättar hon.

– Jag dansar väldigt mycket, ikväll blir jag här i tre timmar, fortsätter hon.

Föreställningen har premiär 10 mars på Storsjöteatern.

Annons