Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bokcirkeln chattar om Östersundsbok

ÖP:s digitala bokcirkel diskuterar nu sin fjärde bok.
Det är Anneli Jordahls färska roman "Låt inte den här stan plåga livet ur dig, Mona", som utspelar sig i Östersund.

Tre onsdagar chattar vi live på op.se om läsningen och du som vill vara med och diskutera är välkommen att chatta med oss.

Boken utspelar sig runt 1960 och följer den 16-åriga Mona som flyttar från Dalarna till Östersund, en verklig metropol i hennes ögon.

Hon tar jobb som barnflicka hos en familj, men längtar snart både efter att träffa jämnåriga och inte minst till dansbanan och musiken.

Anneli Jordahl har skrivit en bok som utgår från hennes mammas historia, och inte minst hur livet gestaltar sig för en ung kvinna som får ett "oäkta" barn - utanför äktenskapet.

Jordahl har beskrivit synen på den ensamstående som en form av hederskultur, som syftar till att ha kontroll över unga kvinnors sexualitet.

Med start 20.00 vid varje tillfälle läser vi så här:

• Onsdag 16/4 till och med sid 101

• Onsdag 7/5 till och med sid 201

• Onsdag 21/5 till och med sid 317

Läsningen avslutas med att Anneli Jordahl kommer till Östersunds bibliotek för att träffa bokcirkeln och övriga intresserade måndag 2 juni 18.30.

Välkommen då också!