Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bokcirkeln går på högvarv - på en dryg timme gjordes 250 inlägg...

På onsdag kväll hade ÖP:s bokcirkel på nätet sitt tredje möte och lusten att diskutera var på topp.

På en dryg timme skrevs 250 inlägg om Helena von Zweigbergks roman "Än klappar hjärtan"

Cirkeln har nu läst tre fjärdedelar av boken och liksom tidigare deltog flera av ÖP:s läsare i den livesända chatten under "boksnack" på avdelningen "Kultur&Nöje" på hemsidan op.se.

Diskussionen på onsdagen kom delvis att handla om vart handlingen är på väg. Relationerna har komplicerats mellan de tre systrarna Astrid, Sandra och Lena.

Storasyster Astrid är uppenbart i gungning och har svårt att hålla den perfekta mask hon gärna vårdar. Mellansyster Sandra ställer hårdare krav på sin make Per, medan cancersjuka lillasystern Lena drar sig undan till Fårö.

Men fortfarande finns många outtalade hemligheter mellan systrarna och allt detta skaver uppenbarligen hos dem.

"Det skulle ju vara förlösande om alla berättade alla hemligheter, högt och ljudligt. En sån där katarsiseffekt, som i filmen Festen eller den aktuella Återträffen" menade Martin Hanberg och flera höll med.

"Ingen är oskyldig här, alla håller på sina hemligheter" påpekade Katarina Bromée.

Signaturen Sus irriterade sig på att de båda äldre systrarna är upptagna med att bråka med varandra: "Jag skulle önska att de fokuserade på Lena, maktkampen kan de lägga åt sidan så länge".

Flera inlägg berömde att bokens karaktärer har både goda och dåliga sidor. Så hur slutar det? Det vet cirkeln nästa onsdag, då vi avrundar läsningen av boken innan författaren själv kommer till Östersund måndag 9 december.

Till dess kan du läsa alla inlägg och även själv gå in i diskussionen - välkommen!