Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bokcirkeln går tredje ronden

Ikväll är det dags igen.

ÖP:s bokcirkel har sammanträde och vi hoppas att tidningen läsare fortsätter kommentera och delta i diskussionen om den aktuella boken på hemsidan op.se.

Till i kväll har vi läst tre fjärdedelar av Helena von Zweigbergks syskonskildring "Än klappar hjärtan" och hoppas förstås på lika mycket synpunkter som sist.

Förra onsdagen gjordes 130 inlägg under den en och en halv timme som cirkeln resonerade sig fram kring de tre systrarna Astrid, Sandra och Lena, samt deras familjer.

Otrohet, sjukdom, ekonomiska problem och inte minst relationerna mellan karaktärerna lockade våra deltagare att analysera deras reaktioner och bevekelsegrunder.

Är Astrids ungdomskärlek Michael en glidare eller en känslig kille? Hur ska vi se på Sandras rödvinsmarinerade make Per, är han en missförstådd konstnär eller bara en misslyckad missbrukare? Varför är det så viktigt för Astrid att hålla en perfekt yta och hur ska det gå för lillayster lena? undrade vi.

"För Sandra och Pers del känns det som att frågan är vad de har att falla tillbaka på. Att livet stöter på patrull är väl en sak, men om de inte hade någon riktig närhet i början av sin relation heller kanske hon borde hitta sig själv att vara stark i", resonerar exempelvis läsaren Ulrica, i ett inlägg hon postade förra torsdagen.

Cirkelns Katarina Bromée kommenterade också Sandra sedan övriga avslutat:

"Det är här och nu och hennes eget behov av bekräftelse/kärlek som gäller, tanken på konsekvenser eller en framtid verkar inte finnas. En del tycker det är charmigt - carpe diem liksom. Inte jag."

Martin Hanberg kallade Michael för glidare, medan läsaren Sus skrev "Michael vrider och vänder jag på och tycker olika om på många sätt", och Helen Asklund kallade honom konstnärstyp:

"Jag tycker att man fått en ganska sammansatt bild av honom. Sympatisk på vissa sätt. Men en svikare på andra".

• Följ oss från 20.00 i kväll på op.se