Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bokcirkelns andra samtal lockade till 130 inlägg under 90 minuter.

Både ÖP:s läsare och medlemmarna i ÖP:s bokcirkel var glatt och engagerat roade av att diskutera vår aktuella bok också vid andra träffen på onsdagen.

Samtalet pågick en och en halv timme och sammanlagt gjordes runt 130 inlägg.

Annons

Cirkeln har nu läst halva "Än klappar hjärtan" av Helena von Zweigbergk, om systrarna Astrid, Sandra och Lena, deras familjer och bitvis tilltrasslade relationer.

Författarens grepp att skildra samma skeende ur flera personers perspektiv fick beröm:

– Det är hela grejen med boken tycker jag :) Att få samma tid, samma händelser beskrivna på helt olika vis. Hade det inte varit för det vet jag inte om boken hade gett allt för mycket, skrev exempelvis signaturen Ellinor.

Deltagarna engagerar sig också i romanfigurerna, som exempelvis Sandras make Per som dricker för mycket rödvin:

– Det kan ju vara oerhört tufft att omorientera sig, som Per fått göra. Han har nog tappat mycket av sin identitet. Sorgligt ändå att han påverkar dottern att bli bitter, ett tragiskt tillstånd, skriver signaturen Sus.

Medlemmar i cirkeln såg också invävd symbolik, som när Per i en scen dansar Svansjön, vilket kan tolkas olycksbådande, eller att den cancersjuka Lena skänker bort en dyr klocka.

Någon menade att Astrids make är endimensionellt skildrad och Helen Asklund att man inte fått känna personerna på djupet än. Alla är ense om att de tre systrarna lever i en familj där familjehemligheter hålls under ytan, vilket bidrar till deras känslomässiga problem.

Hela diskussionen finner du på ÖP:s hemsida op.se under Kultur&Nöje och fliken "boksnack", där kan du göra inlägg också i efterhand. Till nästa vecka har vi läst till och med sidan 305