Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Boksläpp med bildfrossa på Tullgatan

Det vankas vernissage hos de två stipendiaterna Gedda och Bodén.

Källarlokalen på Tullgatan 6 har blivit något av en kulturkonstellation. Det är de två drivande krafterna Helene Gedda och Clara Bodén som utvecklat adressen till en kreativ kraft tack vare samarbete från främst två håll – film och form.

Det är säkerligen ingen slump att de bägge nu tilldelats Östersunds kommuns kulturstipendier, på 50 000 kronor vardera.

Clara Bodén ska med pengarna slutföra sitt projekt ”Imaginary residency” vilket först och främst ska bli en film, men hon vill även utveckla användandet av digitala möjligheter för projektet.

Helene Gedda tar med ”Jag skriver till mina systrar och bröder” avstamp i 600 jämtars tankar och reflektioner om avundsjuka, och arbetar vidare med det hon påbörjade i ”Ursäkta, men herrn måste dö”.

På lördag anordnar Tullgatan 6 ett kombinerat katalogsläpp och illustratörsalong. Det är ideella föreningen Illustratörcentrums årliga ”bildbibel” med verk av drygt 300 illustratörer och konstnärer som presenteras. Samma dag släpps boken även på bokmässan i Göteborg.

– Det blir vernissage och konstutställning kan man säga. Vi kommer att dela ut boken, som är en väldigt fin coffeetablebok om man är intresserad av bild. Medlemmar i Illustrationscentrum har skickat hit bilder och filmer som också kommer att visas. Man kan komma hit och riktigt ”götta ner sig” i bild, berättar Helene Gedda.