Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bolaget lägger locket på

När ÖP börjar fråga efter den mörkade örnrapporten läggs locket på.
Hans-Christian Schultze vid Eolus Vind AB vill inte berätta varför en inventering beställdes som sedan aldrig redovisades.

Annons

Svenska Vindbolaget ansökte om tillstånd till vindkraftparken Mullberget i Rätan. Ansvarig för projektet var Hans-Christian Schultze, bolagets vd.

Strax efter att länsstyrelsen hade gett tillstånd sommaren 2011 köpte Eolus Vind AB upp Svenska Vindbolaget och Hans-Christian Schultze följde med. Han är nu vice vd och försäljningschef för bolaget som har etablerat flest vindkraftverk i Sverige.

När ÖP första gången ringer och frågar efter den örninventering som Svenska Vindbolaget beställde säger Hans-Christian Schultze spontant att han ska leta efter rapporten. Den borde finnas hos Eolus.

– Men jag kan inte svara på om vi har kvar materialet. Jag ska kolla.

Senare återkommer han via mejl och hänvisar till länsstyrelsen "när det gäller dokumentation som berör projektet". 

ÖP hade velat fråga varför inventeringen beställdes och varför resultatet aldrig redovisades för länsstyrelsen, men vi får inga svar.

Trots upprepade påringningar och förfrågningar hör aldrig vice vd:n av sig. Inte heller förfrågningar till informationsavdelningen ger resultat.