Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bollkalle trakasserades av Gais-klacken under ÖFK:s cupvinst: "Upplevde obehag"

Östersund vann cupmötet mot Gais.
Nu framkommer det att en av bollkallarna på Jämtkraft arena trakasserades av Gaispubliken.
– Det är helt oförsvarbart, säger Gais klubbchef Erik Bergkvist till GT.

Efter kvartsfinalen i Svenska cupen på Jämtkraft arena kom det fram att gästernas klack hade synpunkter på var de placerats på arenan då de bland annat tyckte att sikten skymdes av ett skyddsnät.

Och nu kommer uppgifter om att delar av Gaispubliken inte skött sig som sig bör på arenan.

Under matchens gång ska en bollkalle ha trakasserats av gästernas klack så pass mycket att ÖFK kände sig tvingade att byta ut bollpojken mot en annan.

– Vi fick göra en omgruppering på grund av vissa Gais-supportrars beteenden mot den här killen, säger ÖFK:s säkerhetsansvarige Joakim Jansson till GT som säger att pojken mår bra innan han fortsätter:

– Vi kommer inte att gå ut med vad som skreks, men vi valde att byta ut bollkallen för han upplevde ett visst obehag, vilket är fullt förståeligt. Gais har bett så hemskt mycket om ursäkt å klubbens vägnar för de här individernas beteende.

Från Gais håll fördömer man det inträffade.

– Om man skriker saker till en ung kille så att han blir så ledsen att han inte vill vara kvar som bollkalle, så är det helt oförsvarbart. Det är klart att vi inte står bakom det som klubb, säger klubbchefen Erik Bergkvist. 

Enligt Bergkvist ska Gais följa upp det som inträffat tillsammans med ÖFK.

► (+) Fredrik Sjölund: Upplagt för hett möte när Bachirou återvänder till kalla Jämtland

► (+) Nya stjärnsmällar för Malmö inför cupsemin mot ÖFK – Bachirou och Rieks kan missa matchen

► (+) Matchvinnaren Gero efter inhoppet: "Jag litar på the special one"