Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bootcamp är för alla

Med hjälp av ett däck, pinnar, några rejäla rep och annat skrot skapades Bootcamp Lillhärdal i våras. Sammanlagt har runt 50 personer lockats till träning flera gånger i veckan.
– Man kör i sitt eget tempo, säger Ulrika Hansback, en av initiativtagarna.

Bootcamp är en träningsform som hämtar inspiration från militära metoder. Med hjälp av bland annat ett traktordäck, tunga rep, sin egen kroppsvikt och olika typer av hinderbanor tränas kondition och styrka på en öppen yta strax före skidstadion i Lillhärdal.

– Jag var tvungen att börja med något nytt. Och jag har brandjour så jag tar mig inte iväg någonstans. Då kom vi på att vi skulle kunna dra i gång något sådant här, säger Ulrika Hansback, som tillsammans med Doris Eliasson var den som startade upp Bootcamp Lillhärdal.

– Vi tiggde ihop lite skrot. Totalt har vi väl lagt ut kanske 300 kronor, säger Ulrika.

Deltagarna har gjort i ordning ett femtontal olika stationer. Där ingår bland annat välta traktordäck, ålning medelst hasning genom en hinderbana och step upp på stock.

Ett träningspass består av tre gånger 45 sekunder på valfri station, sju sådana omgångar. Sedan kör gruppen klassiska "idioten", därefter en parövning för magmusklerna och till sist fem omgångar till på de olika stationerna.

– Jag brukar vara helt slut efter ett pass, säger skidåkaren Fredrik Hansson. Han är den som håller högst tempo genom övningarna när TH är på besök. Andra tar det lite lugnare.

– Alla kan vara med, man tränar i sitt eget tempo, säger Ulrika Hansback.

Till vintern tänker gruppen flytta inomhus. Och nästa år blir det nog en liten avgift för de som kommer och tränar.

– Vi tar kanske någon femtiolapp i engångsavgift för att kunna täcka upp för något som går sönder. Och så skulle vi behöva någon som kan komma hit och gorma lite och peppa oss. Det ingår liksom i konceptet. Det kan du gott efterlysa i tidningen, säger hon.