Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Borde sticka ut mer

Torsdag lunch, Birka folkhögskola, konsert med Quilty som består av musikerna: Esbjörn Hazelius, Dag Westling och Gideon Andersson. På denna turné har även Magnus Zetterlund anslutit.

För ganska precis 20 år sen startades bandet Quilty som specialiserat sig på irländsk folkmusik Jag har tappat räkningen på hur många gånger bandet gästat länet men de har på goda grunder skaffat sig en trogen publik här.

De presenterade traditionella jigs, reels, hornpipes med en härlig instrumentarsenal bestående av fiol, gitarr, bas, tin whistle, banjo, bodhrán (irländsk ramtrumma), mandolin och cittern. Och inte att förglömma – sång. Alla fyra sjunger utmärkt och det gav ofta det där lilla extra.

Upplevelsen de bjöd på var från ett gäng som vid det här laget är väl sammansvetsade och professionella i sitt uttryck. Välrenommerade folkmusiker som kan sin sak. Det var rent, det var tight, det var musikantiskt, det var helt igenom utmärkt.

Så vad saknade jag? Ja, kanske var det lite förutsägbart och jag saknade något som stack ut och ruskade om. Att förnya ett vinnande koncept kan ibland vara riktigt trevligt.

Plus i kanten gav den riktigt njutbara elförstärkta ljudbilden som var balanserad och fin.