Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Borgvattnets skola ett steg närmare nedläggning

I går kom Borgvattnets skola ett steg närmare nedläggning när årets budget för Ragunda kommun klubbades igenom i kommunstyrelsen. Kommunalrådet Elisabet Yngström (S) var emot.

Annons

Inför gårdagens sammanträde i kommunstyrelsen fanns förslag som minskar Ragundas utgifter med 6 miljoner kronor i år. Bland annat innebar förslaget 23 färre tjänster i kommunen och nedläggning av Borgvattnets skola.

besparing skulle det ändå fattas 3 miljoner kronor i 2009 års budget.

I förra veckan kom nya befolkningssiffror som visar att Ragunda förlorar ytterligare 3 miljoner kronor i skatteintäkter. Så gårdagens beslut gör att det krävs ytterligare indragningar för 6 miljoner kronor om kommunen ska gå med plus minus noll.

kommunstyrelserna var i går eniga kring de föreslagna besparingarna med undantag för nedläggningen av Borgvattnets skola. Allians för Ragunda (de borgerliga förutom C) ville skona skolan.

– De reserverade sig liksom Elisabet Yngström som en gång hade gett vallöfte om att rädda skolan, säger kommundirektör Anders Andersson.

Skolan har i dag sju barn och de kommer att få åka fem mil till Stugun där de redan i dag finns en dag i veckan.

Kommunstyrelsen beslutade också att behålla dagbarnvårdare i Borgvattnet.

Budgeten för 2009 har blivit försenad på grund av den politiska turbulens som rått under jul och årsskiftet. Men i går var alltså alla eniga att såväl besparingar som satsningar.

jobbar 75 procent i alla skolor får en heltidstjänst och en kultur- och fritidshandläggare anställs på kommunen för att stötta ideella föreningar. Dessutom anställs en hemterapeut.

– Det är ingen supernanny utan en terapeut till familjer som har behov av stöd i hemmet för att man ska slippa placera barn på institution, förklarar Anders Andersson.