Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Borgvattnets skola läggs ned – ett bra eller ett dåligt beslut?

Efter att kommunstyrelsen i Ragunda antagit budgeten verkar det nu klart att skolan i Borgvattnet läggs ned. Det kunde ÖP berätta i veckan. Läsare på OP.se kommenterade.

tvinga tvinga små barn att åka tio mil buss om dagen! Det är inte så att de måste åka ett par mil på fin asfaltväg utan det är näst intill tio mil smal grusväg. Det tar två timmar varje dag att för dem att ta sig till skolan och hem. Detta kommer bara att resultera i att barnfamiljer flyttar från Borgvattnet.

betala 500‑000 kronor i merkostnad för sju elever som jag hört? En del elever åker väl till Stugun redan eller? Vart ska man ta pengarna? Kan man kalla en skola när det är några få elever där?

död på en bygd som alltid har haft framtidstro. Med kommunens beslut, kan vi snart släcka ljusen i affären och Borggården. Folk kommer att flytta, kommunen får ingen skatteintäkter, inga statliga bidrag. Hur mycket pengar blir det? Vi vill ha en konsekvensbeskrivning från kommunen, nu!

att det är så fel att skolan läggs ner. De äldsta som går där ska snart börja högstadiet och måste ändå åka buss till skolan i Stugun.

Jag tycker också att det är synd men någon gång måste man acceptera att det är så här och under de år som man har försökt fått folk att flytta in till byn så har det ju inte lyckats.