Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Börjar höstlovet med att köa till Avicii

Trots höstlov och sovmorgon valde Agnes Lindberg, 16 år, och Minna Löfstrand 15 år, från Odensala att sätta sig på bussen och ställa sig i kö utanför City Shop strax efter sex i morse.

Det som lockar är världsartisten Avicii som ska spela i Stockholm till våren. Tjejerna hoppas på andra gången gillt, för när Avicii senast spelade i Stockholm tidigare i år tog biljetterna slut på bara några minuter. Då hade Agnes Lindberg och Minna Löfstrand också köat men precis gått miste om att få köpa.

– 28 000 biljetter tog slut på tre minuter, säger Minna Löfstrand.

Men i dag är tjejerna först i kön. Eller kö och kö, när ÖP pratade med dem vid åtta-tiden var de ensamma utanför City Shop. Det går att köpa biljetterna på internet men Minna Löfstrand menar att det ändå är säkrare at köa på plats eftersom hemsidan kan krascha när för många loggar in samtidigt.

Vad är det som är så bra med Avicii?

– Musiken, stämningen...!

Någon frukost hann varken Agnes Lindberg eller Minna Löfstrand med under morgonen. Men vad gör det, för när butiken öppnade vid nio var de först på plats, och Agnes Lindberg och Minna Löfstrand fick tag på varsin biljett.

Det var alltså värt att köa?

– Ja! Svarar de unisont.