Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bort med fifflare och fuskare

Här i Sverige har vi varit vana att vi har fyra samhällsklasser sedan urminnes tider; adel, präster, borgare och bönder.

I dag finns det en ny växande samhällsklass. Det är alla fifflare och fuskare, fega lögnare och giriga män och kvinnor, som sitter på höga poster i samhället och anser sig ha rättigheter utöver alla andra.

Eller vad sägs om alla generaldirektörer, bankernas fondförvaltare, företagsledare, byggföretagare, domare, riksdagsmän, till och med kriminalvården med mera, som lever som om inga lagar finns för dem.

De kan skriva falska fakturor, betala mutor, fiffla med skatter och betalningar och använder skattepengar för sina egna behov trots de höga lönerna.

Dessa människor måste ha något fel i uppfattningsförmågan då de kan påstå att "det var inte meningen" eller "det fanns inget regelverk att följa". Det låter som de inte har någonting att tänka med.

Vanliga människor kan ju inte annat än undra över vilket förfall det finns bland dem som sitter i landets ledning på olika poster.

Hur kan vi i samhällets ledning ha människor som inte har lärt sig vad rätt och fel är?

Vi behöver inte sådana oärliga översittare. De har ju avverkat förtroendet de hade fått. I stället ska de betala tillbaka allt de har roffat och fuskat åt sig.

Det råder laglöshet och likgiltighet bland våra ledare i samhället. Det är dags att byta ut dem mot hederliga, sakkunniga individer som har civilkurage att stå för sina handlingar, följa lagarna och inte låta girigheten ta överhand.

SL

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel