Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bortaseger för Frösön – platt fall för Brunflo

Två matcher spelades i fotbollens herrtrea i dag.
Frösön tog ett skutt mot toppen, men Brunflo blev nollade på hemmaplan och ligger kvar under det nedre strecket.

Sporten nådde en nöjd tränare i Frösön på telefon efter lördagens 2–1-seger borta mot Spöland-Vännäs.

– Vi skapar betydligt mer i dag än vi har gjort i tidigare matcher. Det har varit ett problem tidigare; vi har spelat bra men skapat få chanser. I dag har vi lite mer tålamod med bollen, säger Anders Engström.

Frösön tog ledningen i första halvlek genom ett fint mål av Robin Nordström.

– En soloprestation där han rinner igenom försvaret och trycker dit den, berättar Anders Engström.

I andra halvlek ökade Frösön på till 2–0 genom ytterligare ett vackert mål av Kim Eriksson. Och med en spelare utvisad såg Spöland-Vännäs inte ut att ha en chans att vända på steken. Men i matchens sista kvart hände något.

– De reducerar och får sedan världens medvind. De pressar oss mot slutet och skapar flera chanser. Det var några riktigt nervösa minuter, säger Engström, vars mannar ändå kunde hålla 2–1-ledningen.

Segern gjorde att Frösön gick upp på en tredje plats i tabellen bakom Frånö och Sollefteå.

Seriekollegan Brunflo hade hemmamatch på Åkreäng mot just topplaget Sollefteå, och det blev ingen rolig historia. Bortalaget vann med hela 0–4. Brunflo har bara spelat in tre poäng i serien och ligget under det nedre kvalstrecket.