Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bortsprungen jämthund hörde hemma i samma by


Förra veckan tog Bengt Hyttsten i Häggsjövik hand om en bortsprungen jämthund. Han efterlyste ägaren via Facebook och polisen och fick flera svar, bland annat från Kiruna. Men i slutändan visade det sig att hunden hörde hemma i Häggsjövik.

– Det roliga var att vi la ut bilder på Facebook och efter bara en stund ringde det en tjej från Kiruna och en kille från Sundsvall som förlorat sina hundar, säger Bengt Hyttsten.

Han berättar att han fick adresser av polisen till personer som anmält bortsprungna hundar bland annat i Gunnarvattnet och Strömsund.

– Det var väldigt många som hörde av sig och hoppades, de var desperata förstås.

Bengt Hyttsten tog hand om jämthunden över natten. Men under fredagen kom den tillrätta efter att det visat sig vara en granne som blivit av med sin hund. Personen hade bett några vänner att titta till hunden och de märkte inte att den var borta förrän dagen efter.

– Som tur var så löste sig allting innan den blev omhändertagen av polisen och skickad till ett hundpensionat.

Bengt Hyttsten har ett tips till alla som stöter på en bortsprungen hund. Det är bra att ta hand om dem förutom i jakttider.

– Då har ju nästan alla hundar pejl och de brukar leta sig tillbaka själva, då ska man inte ta fast hundar.