Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bosnic bantar EM-truppen – här är de 18 uttagna

Vedran Bosnic har gjort en första gallring i Sveriges trupp inför EM-kvalet. 24 spelare har blivit 18.
– Vårt unga lag måste fajtas på en mycket hög nivå på varje träning, säger Sveriges förbundskapten.

Ingen Jämtlandsspelare fanns med i den ursprungliga 24-mannatruppen. Närmast en plats var nog Niklas Larsson, men problemet var att det finns en uppsjö av klasspelare på hans position, två-trea.

Den uttagna 18-mannatruppen, som innehåller fem utlandsproffs, däremot inte Jonas Jerebko i Boston Celtics och Jeffery Taylor i Real Madrid, kommer att samlas 31 juli för ett träningsläger.

Vedran Bosnic har sin plan klar.

– Vi ska välja ut de spelare som spelar bäst ihop i varje given situation. Vårt unga lag måste fightas på en mycket hög nivå varenda träning för att vi ska ha en chans att spela bra genom hela kvalet, säger han.

Inte oväntat använder Bosnic ord som "professionell attityd" för att beskriva hur Sverige ska lyckas.

– Vi måste stegra oss för varje träning och varje förberedelsematch. Jag ser fram emot att de uttagna spelarna kommer koncentrerade och redo till lägret, säger Vedran Bosnic.

Årets EM-kval avgörs på 14 dagar, mellan 3 och 17 september. Motståndare är Ryssland och Bosnien/Hercegovina – två mycket svåra motståndare.

Gruppvinnaren samt de fyra bästa grupptvåorna (i sju grupper) går vidare till Eurobasket 2017.